GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Dödsolyckan på Öland – inget tyder på brott

Förra veckan inträffade en tragisk trafikolycka på väg 136 söder om Borgholm. Fem unga män fördes med ambulans till sjukhus efter olyckan, en av dem avled. Nu meddelar polisen att allt tyder på det rör sig om en ren och skär olyckshändelse, det rapporterar Ölandsbladet.
Publicerad 29 november 2022
Minnesplats vid busshållplatsen i Borgehage.
Minnesplats vid busshållplatsen i Borgehage.Foto: Simon Karlsson

Det var sent på torsdagskvällen som olyckan inträffade. En personbil krockade med två kor som gått lösa på vägen. Initialt upprättades anmälningar om grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada efter olyckan.

– Olyckan ska försöka utredas. Det är rutinmässigt satta rubriceringar för att kunna öppna upp en förundersökning och utreda olyckan, sa polisens presstalesperson Robert Loeffel, dagen efter olyckan.

Nu meddelar Kalmarpolisen att det med största sannolikhet rör sig om en olyckshändelse och att inget brott ligger bakom.

Korna som blev påkörda hade under dagen varit på bete med sina kalvar. De hade senare tagits hem till ladugården medan kalvarna fraktats iväg. Då hade kornas modersinstinkt fått dem att rymma från ladugården.

– De ville ha hem sina kalvar och lyckades forcera ett järnstaket inne i ladan och gick sedan 1 300 meter till vägen, där olyckan skedde, säger Sylvia Sjöblom, förundersökningsledare vid Kalmarpolisen, till Ölandsbladet.

Den aktuella bilen ska undersökas under torsdagen men polisen väntar sig inte att hitta något som förändrar synen på händelsen. Därefter kommer man sannolikt att lägga ner utredningen.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.