Dödsolyckan på Öland – nya uppgifter försenar åtal

Innan jul skulle åtal ha kommit mot 56-åringen som i somras körde på, och dödade, en kvinna och hennes son i Färjestaden. Åtalet kommer dock att dröja då försvaret menar att mannen kan ha drabbats av ett fysiskt sjukdomstillstånd som kan ha orsakat olyckan. Den uppgiften ska nu utredas, det rapporterar SVT.
Publicerad 8 januari 2021
Foto: Michael Erhardsson / Mostphotos

Det var den 22 juli som mannen körde på en cyklande familj i närheten av Joelsudde campingområde i Färjestaden. Den 45-åriga mamman och hennes 15-åriga son dog.

En mindre rättspsykiatrisk undersökning har gjorts av 56-åringen och den visar att han kan ha lidit av en allvarlig psykisk störning vid olyckstillfället. Nu ska det även utredas om mannen kan ha drabbats av ett fysiskt sjukdomstillstånd.

”Försvaret är av uppfattningen att det inte går att utesluta att min klient drabbats av ett sjukdomstillstånd, som orsakade olyckan. Utredning av detta pågår”, skriver mannens advokat Niklas Kappel till SVT.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.