Drop och drive-in bröllop på Öland – nu ringer kyrkklockorna på Borgholms slott

Till helgen är det dags för Öland Spirar. Då passar Borgholms slott på att låta kärleken spira och öppnar upp för Drop in-bröllop – och för motorfantasten erbjuder Ölands motordag drive in-vigsel.
Öland • Publicerad 11 maj 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos, Kennerth Kullman/Mostphotos

Bakom initiativet till drop in-vigsel står Borgholms kommun tillsammans med Svenska kyrkan.

Nu på lördag den 13 maj mellan klockan 12 och 14 kan bröllopspar tåga in på Borgholms slott för att slå slag i saken. För att anmäla sig behöver brudparet anmäla intresse på Borgholms kommuns hemsida och bifoga hindersprövning samt vigselbevis på sajten.

”Till er dag behöver ni bara ta med legitimation – resten ordnar vi! Ta chansen att gifta er på en av Ölands vackraste platser! Brudpar och eventuella vittnen går in gratis, bröllopsgäster betalar entré”, skriver Borgholms kommun.

Och för motorfantasten finns det även tillfälle att gifta sig på Ölands motordag den 20 maj.

”Ta chansen att skapa ett oförglömligt minne. Ni behöver inte ens kliva ur bilen om ni inte vill. Det enda ni behöver ha med är era legitimationer”, skriver kommunen.

Likadant där så krävs det att brudparen bifogar hindersprövning och vigselintyg på kommunens hemsida.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.