Annons

Efter mörka trafikhelgen på Öland: ”Ingen misstänkt”

Två dödsolyckor på under 24 timmar. Under helgen omkom två motorcyklister på Öland. Polisen utreder olyckorna – men har i nuläget ingen misstänkt.
Publicerad 2 oktober 2023
Ölandsbron efter dödsolyckan under fredagskvällen.  Från brons webbkameror.
Ölandsbron efter dödsolyckan under fredagskvällen. Från brons webbkameror.

Det var i fredags vid 17.49 som larmet om trafikolyckan på Ölandsbron inkom. Trafiken stod under lång tid helt stilla på bron efter den allvarliga olyckan där en motorcyklist, en man i 45-årsåldern, omkom efter en kollision med en lastbil.

– Motorcyklisten kom över fel körbana och kolliderade med lastbilen, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Annons

I samband med olyckan har polisen upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik, men ingen person misstänks för brottet. Det är enligt Loeffel rutin på att sätta brottsrubriceringen, så att en polisiär utredning kan göras.

Detsamma gäller för dödsolyckan på länsväg 136 där en man i 35-årsåldern, också motorcyklist, avled efter att ha kolliderat med en personbil på lördagseftermiddagen.

– Motorcyklisten kom över på fel körbana och kolliderade med en personbil som stod still för en vänstersväng. Vi har ingen misstänkt i den utredningen, säger Loeffel.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons