Efter skadegörelserna: Färjestadens skola övervakas – för första gången på allmän plats

Efter att Färjestadens skola utsatts för flera fall av skadegörelse vill kommunen nu sätta upp övervakningskameror på skolan, berättar P4 Kalmar.
Öland • Publicerad 2 februari 2023
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Mostphotos

Efter den senaste tidens skadegörelse på Färjestadens skola väljer nu Mörbylånga att sätta in kameraövervakning på skolans område.

En ansökan för att få tillstånd att sätta upp sätta upp kamerorna ska skickas in – godkänns den blir skolan den första plats i kommunen där kameraövervakning finns.

– Vi har svårt att få bukt med de problemen vi har idag. Det här är ingen universallösning men kan kanske lösa vissa problem, säger Andreas Eriksson Almqvist, kommunens säkerhetssamordnare till kanalen.

Ulrika Reje som är rektor på Färjestadens skola och Smaragdskolan, berättar för kanalen att kommunen lagt mycket pengar på förstörelsen på skolgården.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.