Annons

Efter vattenläckan: Vattnet kan vara missfärgat

Vattenläckan som gjorde att många blev utan vatten under lördagen är lagad. Kalmar vatten avråder från att tvätta vittvätt det närmaste dygnet.
Smedby/Trekanten/Ljungbyholm/Rinkabyholm • Publicerad 22 januari 2023
Vattenläckan som gjorde att många blev utan vatten under lördagen är lagad. Kalmar vatten avråder från att tvätta vittvätt det närmaste dygnet. Bilden är från ett annat sammanhang.
Vattenläckan som gjorde att många blev utan vatten under lördagen är lagad. Kalmar vatten avråder från att tvätta vittvätt det närmaste dygnet. Bilden är från ett annat sammanhang.Foto: Arkiv

Under lördagen uppstod en vattenläcka som gjorde att boende i Smedby, Trekanten, Rinkabyholm och Ljungbyholm antingen fick lågt vattentryck eller inget vatten alls.

Vattentankar ställdes ut på fyra olika ställen där vatten kunde hämtas.

Sent på lördagskvällen meddelade Kalmar Vatten att läckan var lagad och att ledningsnätet håller på att fyllas med vatten igen. När vattnet kommer tillbaka kan det innehålla luft, komma stötvis och uppfattas som vitt.

Vattnet kan också vara missfärgat och Kalmar vatten avråder drabbade att tvätta vittvätt det närmaste dygnet.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons