Annons

Eleganta bilar besökte drömhus

Medlemmarna i RREC-klubben träffas årligen hemma hos distriktsansvariga Rune Johansson på Tveta Gård för att senare göra en tur med sina eleganta fordon till ett intressant besöksmål. I år rullade drömbilarna mot ett drömhus.
Publicerad 14 augusti 2023
Bilarna ställde sig i en T-form utanför huset i Lopperstad.Foto: Rune Johansson

I vanlig ordning samlades medlemmarna kring fontänen på Tveta Gård. Denna gång var det sju Bentley och sex Rolls-Royce, årsmodell 1959 till 2017 som dök upp. Efter en stunds fika och inbördes beundran av fordonen inleddes färden mot Lopperstad. Där väntades ett besök hos Louis Palmgren och Alexander Rosengren som renoverat ett 1800-talshus. Deras renoveringsresa kunde följas i tv-programmet Husdrömmar på SVT.

Träffen inleddes på Tveta Gård.Foto: Rune Johansson

– Som ansvarig för att arrangera lokala träffar och hitta spännande utflyktsmål för våra medlemmar i Rolls-Royce Enthusiasts Club ringde klockorna direkt när programmet sändes i mars. Kan vi komma till min planerade träff i maj, undrade jag. Nej, tyvärr, vi har precis sovit vår första natt i huset, svarade Alex och Louis. Vi måste rota oss bättre. Men den 5 augusti var vi välkomna. Vi blir nog 6-8 bilar med tjugotalet personer, förvarnade jag. Där hade jag fel. Vi blev 13 bilar med 41 personer. Men Alex och Louis tvekade inte. Vi var välkomna ändå, berättar Rune Johansson.

Medlemmarna blev välkomnade vid den nylagda kalkstensgången.Foto: Rune Johansson
Annons

Utanför gården parkerades bilarna upp i T-form där Alex och Louise välkomnade medlemmarna i början av den nylagda kalkstensgången.

– Vädret var bra och vi tilläts att gå in utan att ta av skorna. Vi fann alla stort nöje i att springa runt överallt inklusive det påbörjade vindsplanet. Alex och Louis fick massor av frågor, som de svarade på med en mycket positiv framtoning.

bild 1/10
Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons