GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Elevutställning visas på Eketorps borg under sommaren

På onsdag förmiddag 25 maj invigs Skansenskolans utställning ”Ung i världsarvet” på Eketorps borg.
Publicerad 23 maj 2022
Eketorps borg. Foto: Pressbild
Eketorps borg. Foto: Pressbild

Eleverna på högstadiet har under lång tid arbetat med södra Ölands unika miljöer, och denna gång har de fått projektmedel för att fokusera på Södra Ölands odlingslandskap, Eketorps borg och de kulturmiljöer som ryms inom världsarvsområdet. Elevernas arbete visas upp på Eketorps borg under sommaren 2022.

Under läsåret som gått har eleverna bland annat anordnat en pumpautställning under Ostfestivalen i Mörbylånga och åkt på guidad busstur genom världsarvet. De har skådat fågel och säl med naturum Ottenby, kollat på utsikten från Långe Jan, besökt Eketorps borg och bakat världsarvsmuffins i hemkunskapen som är baserade på bruna bönor från Södra Ölands odlingslandskap.

I bilden och slöjden har eleverna fått gestalta hur det är att vara ung i världsarvet med olika material och i engelskan har de jobbat med digitala berättelser. Eketorps borg stod för järnåldersslöjdande.

– Samarbetet med Skansenskolan är inspirerande och det har varit givande att se det intresse som skolans elever och lärare visar för sin lokala historia och världsarv, samt tolkningen av dessa genom konst och kreativt skapande, säger Alexander Rossin vid Eketorps borg i ett pressmeddelande.

Skansenskolans utställning "Ung i världsarvet":

Tid: Onsdagen den 25 maj klockan 10.00

Plats: Entrébyggnaden vid Eketorps borg

Bandklippning, tal och världsarvsmuffins

Efter vernissagen finns det möjlighet att följa med på en guidad tur på Eketorps borg.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.