Elsladd till juldekorationer avklippta: ”Förenad med fullständigt livsfara”

Publicerad 14 december 2021
Juldekorationen vid Norra hamnplan i Färjestaden.
Juldekorationen vid Norra hamnplan i Färjestaden.Foto: Läsarbild

Juldekorationer i Mörbylånga och Färjestaden har vid ett flertal gånger blivit vandaliserade. Nu har det hänt igen och den här gången har man klippt av elsladden till tre juldekorationer i Färjestaden. Tilltaget är förenat med livsfara – både för förövarna och förbipasserande.

– Vi såg att dekorationerna var nersläckta och tittade i proppskåpet om någon säkring hade gått. Sedan gick vi fram till dekorationerna och såg att elsladden var avklippt. Det här är helt huvudlöst gjort, säger Anders Hedlund, arbetsledare på gatu- och service till Mörbylånga kommuns hemsida.

Vid dämmet, där en av elsladdarna är klippta, står en del vatten. Då vatten leder el har förbipasserande utsatts för en enorm risk.

– Den här förstörelsen är förenad med fullständigt livsfara och vi uppmanar nu alla att prata med sina barn, ungdomar och varandra om vad som har hänt och vad detta hade kunnat innebära. Det här får absolut inte hända igen, säger Anders Hedlund.

Polisen har tagit emot tre anmälningar om skadegörelse.

– Det finns inga misstänkta i nuläget, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.