GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

En av Ölands största idrottsföreningar fyller 20 år på nationaldagen: ”Jätteroligt”

Saxnäs Golfklubb firar 20 år på nationaldagen den 6 juni. Det är en av Ölands största idrottsföreningar med sina drygt 950 medlemmar i åldrarna 5 till 90 år.
Publicerad 2 juni 2022
Flygfoto över golfbanan
Flygfoto över golfbananFoto: Linus Gunnarsson

– Det känns fantastiskt! Det är jätteroligt att klubben har funnits såpass länge och fått så många medlemmar. Banan går längs med Kalmarsund, med mycket ek och lövskog. Man tycker alltid om sin egen klubb, men det som sticker ut och som är så fantastiskt på just Saxnäs är att vi nästan varje runda ser havsörn, och även många andra djur. Och så har man alltid Kalmarsund precis bredvid sig, säger styrelsemedlemmen Staffan Smedfors.

Det var 1992 som den första tanken på att bygga en stugby tillsammans med en golfbana dök upp, men projektet lades på is efter att ha drabbats av finansiella problem.

Någon som dock inte gav upp tanken på golfbanan var entreprenören och banbyggaren Kenneth Nilsson från Öland, som väckte liv i projektet efter att han tidigare hade byggt Grönhögens GK. Han bildade Färjestadens Golf och ett nyttjanderättsavtal upprättades tillsammans med då nybildade Saxnäs Golfklubb.

De första nio hålen var färdiga den 11 september 2001, och invigningstävlingen på 18-hålsbanan hölls den 1 juni 2002 – för 20 år sedan. I dag är det Owe Svensson som äger banan, efter att han 2008 tog över ”Färjestadens Golf AB”. Och nu är det alltså dags för Saxnäs GK att fira sitt 20-årsjubileum.

– Åldersmässigt har vi ju alltifrån barnen som går på golffritids, till de lite äldre medlemmarna som spelar på vardagarna. Vi hoppas på en bra mix även på måndag med folk i olika åldrar som kommer hit. Dessutom har vi tävlingar och lite andra happenings, säger Staffan Smedfors, och tillägger,

– Vi ser fram emot dagen och hoppas på en fin nationaldag. För oss golfare är det alltid roligt att få spela golf på nationaldagen!

20-årsjubileumet firas bland annat med:

  • Jubileumstävling
  • Visning av maskinparken
  • Lägenhetsvisning av golfbyn
  • Puttningstävling
  • Tipspromenad
  • Specialerbjudanden
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.