GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Engagerad Ölandspolitiker har hastigt gått bort – Per Lublin blev 77 år

På sin hemsida meddelar Borgholms kommun att Per Lublin hastigt har gått bort vid en ålder av 77 år.
Publicerad 4 augusti 2022
Per Lublin/Öland. Foto: Borgholms kommun/Mostphotos
Per Lublin/Öland. Foto: Borgholms kommun/Mostphotos

I ett minnesord beskrivs Per Lublin som en engagerad politiker i Borgholms kommun i nästan 50 år, som bland annat lett Ölandspartiet. Han har även varit ledamot i kommunstyrelsen, socialnämnden och fram till sin bortgång kommunfullmäktige, där han var ålderspresident. Per Lublin var engagerad med sitt skrivande och har både drivit en blogg och författat många insändare till tidningen med sina synpunkter och åsikter om samhällsfrågor och kommunens utveckling. Han deltog även i föreningslivet och som historieberättare med fokus på Borgholm. Per Lublin var en skicklig tecknare, och gjorde karikatyrer och snabba skisser av människor han mötte. Utöver detta har han även varit en uppskattad vigselförrättare.

”Per Lublin kommer att lämna ett tomrum i den politiska debatten. Ingen politiker har nu verkat i så många år och vi kommer att minnas hans engagemang och drivkraft”, skriver Eva-Lena Israelsson, kommunfullmäktiges ordförande.

Även kommunstyrelsens ordförande Ilko Corkovic har skrivit några minnesord.

”Per Lublin var en känd profil i både Borgholms kommun och i landet. Per Lublin har med ett unikt engagemang vigt hela sitt liv åt politiken och åt vår kommun. Per Lublin var en duktig talare, som ofta med glimten i ögat deltog i alla debatter. Det är en stark röst, som nu har tystnat och han kommer att vara saknad".

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.