Annons

Facit: Så var midsommar 2022 - ur polisens synvinkel

Listan över antalet brott som begåtts under den öländska midsommarhelgen är lång. Men med tanke på hur mycket folk som varit i omlopp på ön så betecknar Ölandspolisen ändå helgen som ”lugn”.
Öland • Publicerad 26 juni 2022 • Uppdaterad 27 juni 2022
Fyra, rattfyllon, tolv ”lobbade”, flera fickstölder, rånförsök, narkotikabrott, motorbråk, grovt vapenbrott - kort sagt, en lugn midsommar på Öland!
Fyra, rattfyllon, tolv ”lobbade”, flera fickstölder, rånförsök, narkotikabrott, motorbråk, grovt vapenbrott - kort sagt, en lugn midsommar på Öland!Foto: Mikael Persson

De senaste åren har midsommar på Öland varit just ”lugn”. I varje fall i jämförelse med hur det såg ut på tidigt 2000-tal, för att inte tala om de berömda raggarbråken på 1970-talet.

2022 fortsätter den goda trenden.

Annons

– Sett till hur mycket folk det har varit på ön så har det varit förhållandevis lugnt, beskriver Adam Keinvall, polisens insatschef under den öländska midsommarhelgen.

Ändå blir listan över polisiära händelser en öländsk midsommar i stekande hetta ganska lång...

* Tolv stycken har omhändertagits för fylla.

* En av polisen känd ölänning gripen vid ett uteställe med en uppsättning knivar och tårgas på sig. Rubriceras som grovt brott.

* Fyra rattfyllor, varav två under söndagens hemvändartrafik. En av de fyra räknas som drograttfylla.

* Åtta fall av misshandel.

* Ett rånförsök i centrala Borgholm.

* Flera fall av fickstölder vid restauranger och nöjesställen i framför allt Borgholm.

* Flera narkotikabrott, för eget bruk.

* Stävjande av stök kring så kallad motorburen trafik som stört ordningen i Köpingsvik och Borgholm.

Annons

* Ordningsbråk i Borgholm och Köpingsvik, samtidigt som det också larmats om bråk i Böda.

– Det kan alltid komma in anmälningar efteråt, och vi har inte kunnat vara på allt utan fått ta det mesta akuta, men ändå - lugnt över lag.

– Vi har försökt jobba mycket förebyggande. Det innebär att vi pratat med uteställen och utbildad i att avvisa och avlägsna. Hoppas och tror att det gjort resultat, säger Adam Keinvall.

Peter BoströmSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons