Annons

Fågel krossade ruta – tjuv tog sig in och lagade mat och diskade

Under tisdagen uppdagades ett inbrott i ett fritidshus i Risinge i Mörbylånga kommun. Det misstänkta händelseförloppet var dock något utöver det vanliga.
Publicerad 30 augusti 2023
Genrefoto polisbil
Genrefoto polisbilFoto: Johannes Erlandsson/Mostphotos

– Målsägaren, ett medelålders par, skulle titta till sitt hus och hade inte varit där på en månad. Då upptäckte man att det varit inbrott. Man misstänker att en fågel har krockat med en ruta och landat inne i rummet. Sedan har någon på två fötter och två ben tagit sig in genom att bryta den redan krossade fönsterrutan, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Men där slutar inte ovanligheterna.

Annons

– Gärningspersonen har både lagat mat och diskat efter sig, samt sökt igenom skåp och lådor, säger Robert Loeffel.

Man har upprättat en anmälan om stöld genom inbrott från fritidshus, där det framgår att en nyckel, ett kryddset samt en ljusstake har stulits. Det har inte uppgetts något värde på stöldgodset i anmälan och det finns heller ingen misstänkt.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons