GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fälls: Kvinna med sjukpenning sa inte till när hon började arbeta

Kvinnan på södra Öland saknade helt arbetsförmåga och mottog sjukpenning. Försäkringskassan fick sen aldrig veta att kvinnan hade börjat arbeta igen.
Genrebild.
Genrebild.
Foto: Tommy Alvén/Mostphotos

Först efter ett drygt år fick Försäkringskassan reda på att kvinnan var tillbaka i arbete, och det var inte från kvinnan informationen kom.

Kvinnan har nu fällts för bidragsbrott vid 15 tillfällen. Med tanke på omständigheterna och att det har förflutit några år sedan brotten begicks kommer kvinnan undan med villkorlig dom som påföljd.

Hon frias dock från de tre första månaderna hon arbetade samtidigt som hon fick sjukpenning. Det rörde sig om väldigt få timmars arbete och det är förståeligt att hon inte tänkte på att meddela Försäkringskassan detta.

Läs mer