Annons

Fängelse för fyllekörning på Öland

En man i 55-årsåldern från Stockholms kommun döms till fängelse efter att ha kört grovt rattfull i Färjestaden, på Öland.
Publicerad 10 april 2023
Arkivbild, Kalmar tingsrätt.
Arkivbild, Kalmar tingsrätt.Foto: Hedda Ottestam

Det var i maj förra året som en ledig polis var på väg att köra från Ica Almérs i Färjestaden när en bil kom körandes in på parkeringen i hög hastighet och var nära på att kollidera med den lediga polisens privata bil.

I ett pm berättar polisen att föraren verkade förvirrad och stannade tvärs över tre parkeringsrutor, för att strax därefter köra genom parkeringen i hög hastighet. Den lediga polisen följde efter och vittnar om hur bilen pendlade i hastighet, körde flertalet gånger över i mötande körbana och var mycket trafikfarlig.

Annons

”Flertalet gånger försökte jag genom ljustuta och signalhorn göra föraren uppmärksammad på hans farliga färd, utan resultat”, skriver polisen i sitt pm.

Bilen parkerade till slut vid boendet på Äppelvägen och polisen konfronterade mannen som upplevdes påverkad. På golvet i bilen fanns en flaska mousserande vin utan kork. I bilen fanns även ännu mer oöppnade flaskor alkoholhaltiga drycker. Polisen tillkallade kollegor i tjänst och när mannen senare blåste i polisens sållningsinstrument bekräftades misstankarna om att han var alkoholpåverkad. Han hade nämligen 1, 68 promille alkohol i blodet.

Mannen berättar i förhör att han har sin sommarstuga på norra Öland. Han hade börjat dricka på förmiddagen. Han såg att en bil följde efter honom och han stannade då på en parkering, han anade att det var en polis. Han kände sig dum när han blev stoppad.

Mannen döms för grovt rattfylleri. Påföljden bestäms till två månaders fängelse.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons