Annons

Fängelse för rattfyllerist på Öland – kvinna lånade ut bil till påverkad man

En man i 25-årsåldern som var påverkad av alkohol och körde rattfull i Borgholm. Nu döms han – och kvinnan som lånade ut sin bil till honom.
Publicerad 16 september 2023
Montage.
Montage.Foto: Mostphotos

Händelsen inträffade den 13 december i Borgholm i fjol. Mannen och kvinnan, som är i 25-30-årsåldern, satte sig i bilen och var enligt kvinnans uppgifter ”mycket berusade”. Mannen och kvinnan blev stoppade av polis i en fordonskontroll och mannen blåste positivt med 1,1 milligram per liter i utandningsluften, motsvarande 2,2 promille alkohol i blodet. I polisens PM framkommer det att det stank alkohol i bilen. Kvinnan misstänktes för medhjälp till grovt rattfylleri för att ha låtit den påverkade mannen köra hennes bil.

Både mannen och kvinnan erkänner brott. Mannen döms för grovt rattfylleri och grov olovlig körning, efter att han kört bil i mars i år med indraget körkort. Påföljden blir en månads fängelse. Kvinnan döms för medhjälp till grovt rattfylleri och ska betala 90 dagsböter om 250 kronor, totalt 22 500 kronor i böter.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons