GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Färre turistade till Öland under Kristi Himmelsfärdshelgen

Telia har gjort en analys av rörelsemönster i Sverige under Kristi Himmelfärdshelgen. Det visar att svenskarna fortsätter att följa myndigheternas tvåtimmarsrekommendation.
Publicerad 27 maj 2020
Antalet resor från Malmö till Öland minskade med hela 75 procent.
Antalet resor från Malmö till Öland minskade med hela 75 procent.
Foto: Kajsa Sjögren

Telias analys av hur grupper av människor rörde sig i Sverige visade på en minskning i antalet långresor jämfört med Kristi Himmelfärdshelgen 2019. Antalet resor från Malmö till Öland minskade med hela 75 procent och Stockholm till Lysekil minskade med 70 procent. Resor från Nynäshamn till Visby var 90 procent lägre än motsvarande period 2019.

Fler personer valde däremot att åka till närområdena.

Telia Crowd Insights är en tjänst som analyserar mobil nätverksdata. Det gör att man kan se beteenden och rörelsemönster bland Sveriges befolkning. Tjänsten används vanligen i stads- och samhällsplanering, till exempel när man ska dra en ny busslinje.

Under coronapandemin har Folkhälsomyndigheten använt Telias anonymiserade data för att förstå hur grupper av människor rör sig, och kan fatta beslut om eventuella åtgärder utefter statistik.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer