Annons

Fina resultatet – alla som sökte feriejobb erbjöds tjänst

Borgholms kommun kan glädjande meddela att alla ungdomar som sökte feriejobb hos Borgholms kommun i sommar erbjöds en tjänst.
Publicerad 30 augusti 2023
Alla ungdomar som sökte sommarjobb i kommunen fick det.
Alla ungdomar som sökte sommarjobb i kommunen fick det.Foto: Borgholms kommun

Totalt var det 53 ungdomar mellan 15-17 år som sommarjobbat i kommunen. Ungdomarna har bland annat arbetat på Borgholms slott, Ölands museum Himmelsberga, äldreomsorgen, barnomsorgen och i kommunens hamnar.

– Vi är mycket glada att kunna erbjuda alla som sökt jobb hos oss i sommar en tjänst. Vi är också tacksamma till alla i våra verksamheter som tagit emot ungdomarna och gett dem en bra inblick i arbetslivet, säger Per-Martin Boklund, enhetschef på socialförvaltningen, i ett pressmeddelande.

Annons

Vidare vill Boklund lyfta fram ungdomarna som haft feriejobb i sommar.

– Ungdomarna har gjort jättefina insatser, varit en del av den kommunala servicen och bland annat hjälpt till med att hålla rent och fint i våra parker och hamnar.

Borgholms kommun garanterar feriejobb till alla ungdomar mellan 15-17 år som är skrivna i kommunen. Det är en satsning som drog igång 2021 och kommunstyrelsens ordföranden Ilko Corkovic ser det göra en stor nytta för framtiden. Både för kommunen och för ungdomarna.

– Det här är en viktig satsning på våra ungdomar. Vi vill att alla unga ska ha möjlighet till ett feriejobb, för många är sommarjobbet det första riktiga jobbet och en värdefull erfarenhet inför det framtida yrkeslivet. Man får en bild av hur en arbetsplats fungerar, skaffar sig erfarenheter, nya kontakter och en merit på sitt CV. Alla har inte kontakter och samma möjlighet till sommarjobb, säger Ilko Corkovic och fortsätter:

– Vi hoppas att jobbet ska ge en kick och motivation för fortsatta studier men också att de vill komma tillbaka till oss. En del i satsningen är att visa att Borgholms kommun kan vara en potentiell arbetsgivare i framtiden och vilka jobbmöjligheter det finns här på norra Öland.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons