Finalister korade i låtskrivartävling om södra Öland

Mörbylånga firar 200 år och därför arrangeras en låtskrivartävling med temat södra Öland.
Publicerad 17 juli 2020
Fiskebodar vid Ottenby.
Fiskebodar vid Ottenby.Foto: Mostphotos

Det är Kulturskolan i Mörbylånga som har arrangerat en låtskrivartävling med temat södra Öland, med anledning av att Mörbylånga firar 200 år.

40 stycken barn och ungdomar har sammanlagt gjort 16 bidrag till tävlingen, där en jury utsett sex stycken finalister i två olika åldersklasser, utifrån kriterierna originalitet, musikalisk kvalitet och känsla för södra Öland.

I juryn sitter Lasse Trofast, mångårig musiker i Mörbylånga, Annika Nerfont Zadig, kultursamordnare Mörbylånga kommun och Lasse Stenberg, musikjournalist på Ölandsbladet.

– Det är fantastiskt roligt att vi har så många kreativa och kompetenta musikskapare bland våra ungdomar i kommunen och att de tar plats och vill vara en del av detta firande av Mörbylångas 200-årsjubileum, säger arrangören Susanne Bredesjö Budge, i ett pressmeddelande.

Kulturskolan bjuder nu in allmänheten för att tycka till och rösta på sitt favoritbidrag. Detta görs här.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.