GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Flera bränder i länet: ”Snälla, var försiktiga!”

Under helgen har räddningstjänst fått rycka ut till flera bränder på Öland och i Kalmarområdet.
Kolboda • Publicerad 12 juni 2022 • Uppdaterad 12 juni 2022
Efter flera bränder på Öland och i Kalmar under helgen vädjar nu räddningstjänsten om stor försiktighet.
Efter flera bränder på Öland och i Kalmar under helgen vädjar nu räddningstjänsten om stor försiktighet.Foto: Lasse Ottosson

På lördagen brann det på östra Öland och under söndagen har larmen om bränder i naturen fortsatt i Kalmarsundsregionen.

På förmiddagen tog det sig genom en lövhög i Broakulla. Personen som larmade kunde släcka det mesta själv, men räddningstjänsten vattenbegjöt området under en halvtimme för att säkerställa marken.

Vid lunchtid var det dags igen. Ett område på 20x50 meter i anslutning till fotbollsplanen vid campingen i Kolboda eldhärjades.

Räddningstjänsten omringade elden, släckte och vattnade marken.

– Det är oklart hur elden började, säger Kicki Carlsson vid Trygghets- och larmcentralen, som vill rikta en stark rekommendation till alla på Öland och i Kalmarområdet:

– Snälla, var försiktiga. Det är extremt torrt i markerna och det råder eldningsförbud.

Peter BoströmSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.