Annons

Flera brandlarm i midsommar: ”Brandflyget uppe hela tiden”

Torrt som fnöske i markerna. Räddningstjänsten tvingas vara på tårna dygnet runt.
Öland/Kalmar/Nybro • Publicerad 25 juni 2022 • Uppdaterad 26 juni 2022
Brandrisken är extremt hög på Öland och i Kalmartrakterna. Flera gräsbränder rapporteras bara de senaste dagarna och brandflyget är uppe konstant.Foto: Bo Åkesson

– Brandflyget är uppe hela tiden och spanar, beskriver Tony Bergelind, vid Trygghet- och larmcentralen.

På midsommardagens eftermiddag fick räddningstjänsten åka ut på ännu en gräsbrand. Den här gången vid Lindsdal där ett område på 200 kvadratmeter brann. Dessbättre kom branden snabbt under kontroll och området vattenbegjöts ordentligt.

Annons

Eldningsförbudet finns av en anledning. Den som tänker sig att ta med engångsgrillen på utflykten i naturen bör tänka till både en och två gånger.

– Det är INTE läge, konstaterar Tony Bergelind.

På midsommaraftonen uppstod en gräsbrand i Pinnekulla öster om Borgholm och under midsommarnatten fick räddningstjänsten rycka ut på en annorlunda brand i centrala Borgholm. Kring Hantverkargatan/Storgatan stod ett stort rökmoln. Anledningen? Ett batteri till en elcykel som övertänts.

– Det fanns ingen spridningsrisk, säger Bergelind.

Peter BoströmSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons