GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Flertalet av kommunens fordon utsatta för skadegörelse: ”Verkar vara riktat mot dem”

Under nyårshelgen blev ett flertal fordon tillhörande Borgholms kommun utsatta för skadegörelse.
Publicerad 3 januari 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Det var vid Arbetscenter på Per Lindströms väg i Borgholm som skadegörelsen inträffade.

– Det är sex fordon som tillhör kommunen. Man har punkterad däck på samtliga bilar och även repat en ruta på en av bilarna. De är utmärkta med kommunens logga så det verkar vara riktat på dem, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

Martin Ottosson, arbetsledare på Arbetsmarknadsenheten, berättar för Ölandsbladet att det ser ut som att man stuckit en kniv i däcken.

– Vi hade en bil som varit på verkstad under helgen, så den kunde vi använda. I övrigt får vi låna in fordon. Det ställer till det för oss, men vi reder ut det, säger Martin Ottosson till Ölandsbladet.

Förhoppningen är att samtliga fordon ska vara tillbaka i drift på torsdag.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.