Flög med drönare över Solliden – greps

Två personer flög under helgen med drönare över Solliden, där kungafamiljen har befunnit sig den senaste tiden. De greps på plats av polis.
Publicerad 20 juli 2020
Solliden/Drönare.
Solliden/Drönare.Foto: Kajsa Sjögren & Roland Magnusson/Mostphotos

Det var vid 19-tiden på lördagskvällen som två personer greps efter att ha flugit med drönare över Solliden, där kungafamiljen har befunnit sig den senaste tiden.

– Det uppdagades både av allmänheten och av Solliden. Vi har en misstänkt kvinna i 30-årsåldern och en misstänkt man i 35-åråldern som ska ha flugit med drönare över området som är ett skyddsobjekt. Vi kunde på plats gripa de två personerna och beslagta drönaren, säger Christine Bergkvist Björklund, kommunikatör vid polisen i Kalmar.

Mannen och kvinnan släpptes senare efter förhör. Brottsrubriceringen är i nuläget två fall av brott mot luftfartslagen och obehörigt tillträde till skyddsobjekt.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.