Annons

Föreningen säljer planen: ”Handlar om överlevnad”

Ungdomar spenderar 500 till 600 timmar på fotbollsplanen i Färjestaden. För att de unga ens ska kunna fortsätta med sitt spelande där, krävs det ett engagemang från allmänheten. Nu vädjar Färjestadens GoIF om sponsring för Grövles överlevnad.
Publicerad 6 januari 2021
Planen på bilden är inte densamma som nämns i artikeln.
Planen på bilden är inte densamma som nämns i artikeln.Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån

Fotbollsplanen Grövle på Öland, där främst Färjestadens GoIF:s ungdomssektion håller till, har nu snarare blivit en leråker än gräsplan. Kommunen äger marken, men föreningen måste själva se till att hålla planen i skick. För att planen ens ska existera framöver måste GoIF rusta den med ett bevattningssystem, vilket kostar många tusenlappar. Därför vädjar nu föreningen till allmänheten om att helt enkelt köpa en del av den klassiska mattan.

– Vi vill göra något kul av det hela och har sneglat på Högby IF som har gjort något liknande. Privatpersoner och företag får lägga valfri summa och de som bidrar, hedras givetvis på en stor tavla som vi kommer att sätta upp i anslutning till fotbollsplanen, säger Jonas Persson, styrelsemedlem i Färjestadens GoIF.

Annons

Hur mycket pengar behöver ni ha in för att det här ska gå i lås?

– Önskemålet är ju 120 000 kronor, vilket ett bevattningssystem kostar. Drömmen är egentligen ett sprinklersystem men det kostar ytterligare 160 000.

Precis som så många andra föreningar, har Färjestadens kassa blivit något smalare under 2020. I vanliga fall får föreningen in stålar via bland annat ICA-cupen, marknaden och Iron Man – intäkter som nu alltså har uteblivit. Det har alltså lagt grunden till att Färjestaden GoIF nu hoppas på utomstående engagemang kring bevattningsfrågan.

– Vi har inte råd att lägga de här pengarna. Skulle vi lägga allt själv, hade vi fått vänta i två, tre år till. Det kan vi inte eftersom det här handlar om ungdomar som utgör hela klubben och livsnäringen, berättar Jonas Persson.

Insamlingen planeras att pågå till mars-april.

Wilhelm NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons