Annons

Förslaget: Förvandla hamnen till ett mindre ”Santa Monica Pier”

Hamnen i Färjestaden är ett välbesökt område för både ölänningar och besökare. Det finns bland annat restauranger, badmöjligheter och bageri. Mörbylånga kommun har fått in ett medborgarförslag om att utöka området för att piffa till hamnen ännu mer.
Publicerad 21 augusti 2023
Montage – Santa Monica Pier och hamnen i Färjestaden.
Montage – Santa Monica Pier och hamnen i Färjestaden.Foto: Mostphotos, Linus Gunnarsson

”Mitt förslag är att utöka området med något som ger Färjestaden det lite extra och öppnar för ett större bilfritt område att strosa omkring på som kan utnyttjas året om - genom en förlängning av piren. Något i stil med Santa Monica Pier eller Brighton Palace Pier fast i mindre skala à la Färjestaden”, står det i förslaget.

Vidare skriver förslagsställaren att det då skulle finnas möjligheter till bodar med försäljning, mindre scen för uppträdanden, marknadsstånd både sommar- och juletid samt ett kallbad för vinterbadaren.

”Belysning längs piren kommer ge en vacker profil både från land och Ölandsbron, även från Kalmarsidan. Väldigt mysigt att gå ut och avnjuta solnedgången ifrån. En möjlighet är förstås att verkligen skapa ett blickfånggenom ett pariserhjul längst ut på piren eller i anslutning till den på land. Ölands djurpark hade ju en gång i tiden ett riktigt häftigt ljusspel från sitt hjul som jag personligen kan sakna. Färjestadens pir - pricken över i:et.”, avslutar förslagsställaren.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons