Annons

Först tal om flytt av Alunskolans elever – nu ska skolan istället stärkas

Det var tidigare i vår som Mörbylånga kommunbeslutade om att flytta sjätteklassarna på Alunskolan till Skansenskolan. Det föll allt annat än i god jord hos bygdens invånare som protesterade högljutt.
Publicerad 30 juni 2022
Foto: Hedda Ottestam

Efter dialog med vårdnadshavare och Nätverk Sydöland rev man upp beslutet och lät sjätteklassarna gå kvar. Istället började man inleda ett samtal om vad man tillsammans ska göra för att stärka Alunskolan. Ett antal punkter har framkommit under dialogens gång:

• Justera upptagningsområdena så att fler elever hänvisas till Alunskolan.

Annons

• Ökat utbyte mellan elever på Alunskolan och Skansenskolan.

• Marknadsför Alunskolan och alla dess värden (småskaligheten, bra skolgård, tryggheten, integrerade årskurser, stark gemenskap, engagerade lärare osv).

• Profilera skolan mot natur, kultur, världsarv.

”I höst kommer vi starta ett föräldraråd med representanter från elevrådet, vårdnadshavare, personal på Alunskolan och politiker för att fortsätta diskussionen om hur vi kan stärka och utveckla Alunskolan.”, skriver Mörbylånga kommun på sin hemsida.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons