Annons

Första fallet av bekräftad smitta på äldreboende i kommunen

På onsdagen meddelar Borgholms kommun att de har fått det första fallet av bekräftad smitta på äldreboende i kommunen.
Publicerad 27 maj 2020
Foto: Kennerth Kullman/Mostphotos

– Vi ser allvarligt på det inträffade och vidtar alla åtgärder vi kan för att inte få en smittspridning i våra verksamheter. Vi öppnar nu vårt evakueringsboende. Det är en trygghet att allt är iordningställt och rekryteringen klar, säger Anna Hasselbom Trofast, socialchef, i ett pressmeddelande.

Samtliga omsorgstagare inom kommunens verksamheter, som uppvisar symtom testas och nu testas också personalen i större utsträckning.

Annons

– Att vi nu kan göra fler provtagningar är positivt och är ett sätt att minska smittspridningen av covid-19, säger Christina Bengtsson, medicinskt ansvarig sjuksköterska.

Enligt Borgholms kommun har äldreomsorgen ingen markant ökning av sjukskrivningar, utan längre sjukfrånvaro nu än i mitten på mars, när pandemin bröt ut.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons