GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fritidsmaterial samlas i Mörbylånga – ska gå att låna

Snart kommer boende i Mörbylånga kunna låna fritidsmaterial, precis som böcker lånas ut på bibliotek.
Publicerad 9 september 2022
Foto: Mörbylånga kommun

Just nu pågår en insamling av fritidsmaterial för den som vill skänka till verksamheten som ska starta upp. Hittills finns två gröna lådor där man kan skänka det fritidsmaterial man vill.

Målet med utlåningen är att göra det möjligt för fler att kunna testa på olika fritidsaktiviteter. Samtidigt vill Mörbylånga kommun minska onödigt konsumtion och slängande av fungerande saker.

– Det ska bli så roligt att starta upp det här. Det är en jättebra service till invånarna och ligger helt rätt i tiden med att minska onödig konsumtion och att återanvända saker istället för att köpa nytt, säger Ola Svensson från Arbetslivscentrum, som ansvarar för att starta upp verksamheten i ett pressmeddelande.

All möjlig fritidsmaterial som är i bra skick är av intresse för kommunen. Det kan vara alla former av idrottsutrustning, fritidsprylar, campingutrustning eller kanske ett staffli eller en gitarr som inte längre används.

Här står lådorna:

Ladan i Färjestaden, Näckrosgatan 9.

ICA i Mörbylånga, Köpmangatan 21C.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.