Annons

Glädjespridande påsktupp på plats

Tuppen som sprider glädje i Borgholm är inte bara större än tidigare tuppar – den kuckelikuar också.
Publicerad 31 mars 2021
Foto: Kajsa Sjögren

För femte året har konstnären Eva Sundby skapat en gigantisk tupp för att sprida påskglädje över Borgholm. Tuppen som är drygt fyra meter hög utmärker sig på flera sätt från tidigare tuppar som Eva skapat.

– Den är lite större och sen har den fått lite färgglada stjärtfjädrar i gult, orange och grönt. Den lyser upp lite mer och är busigare i år. Sen är näbben öppen och vi har även ljud så att den kuckelikuar en gång i kvarten ungefär. Den har verkligen attityd i år, säger Eva Sundby.

Annons

Tuppen är uppbyggd av en trästomme och hönsnät. Sedan har Eva format tuppen med granris.

– När jag tycker de har en bra form klär jag den med björkris. Det går åt en hel del kan jag säga. Det har gått åt tio riktigt stora björkar.

Tuppen fick flytthjälp av en lastmaskin som satte den på plats den 29 mars. Och redan från dag ett fick Eva glada tillrop.

– Folk är verkligen glada och positiva. Det är roligt att göra fint och sprida glädje. Det är flera som har skickat kort på den till bekanta i bland annat Australien och USA. Det är himla roligt.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons