Annons

Glömminge skola går inte till riksfinal

På tisdagen segrade klass 5 på Glömminge skola i P4 Kalmars lokala final av Vi i femman. Tyvärr får de inte möjlighet att visa upp sin kunskap i riksfinalen.
Publicerad 5 maj 2021
Emma Engborg och Samuel Stensson, i blått, och deras klasskamrater får nöja sig med att vara regionmästare i Vi i femman.
Emma Engborg och Samuel Stensson, i blått, och deras klasskamrater får nöja sig med att vara regionmästare i Vi i femman.Foto: Kim Johansson/Sveriges Radio

Emma Engborg och Samuel Stensson från Glömminge skola samlade ihop 31 poäng när de på tisdagen slog Sjöängsskolan 5b. Det räckte inte för att kvala in till riksfinalen, dit bara tre av 25 lokala mästarlag kommer. Det beskedet gavs på onsdagens förmiddag.

I den tv-sända riksfinalen är det istället Brandthovdaskolan 5a i Västerås, Lillåns skola klass 5a i Örebro och Vårfruskolan klass 5b i Lund som får kämpa.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons