Gotländskt crêperie öppnar på Öland: ”Ännu en annan vacker ö”

Nu står det klart att Visby Crêperie & Logi öppnar filial i före detta Norrings Crêperie i Borgholm.
Publicerad 17 mars 2023
Mattias Nordberg och Ann-Sofie Selling, grundare av Crêperie och Logi AB. Crêperiet i Visby (till höger) har även en svit som hyrs ut under hela året, därav namnet ”logi” samt streckillustrationen av Strykjärnshuset i loggan.
Mattias Nordberg och Ann-Sofie Selling, grundare av Crêperie och Logi AB. Crêperiet i Visby (till höger) har även en svit som hyrs ut under hela året, därav namnet ”logi” samt streckillustrationen av Strykjärnshuset i loggan.Foto: Pressbild

I början av året stängde Norrings Crêperie ner. Men crêpeshungriga behöver inte sukta länge eftersom det snart öppnar ett nytt crêperie på adressen.

Visby Crêperie & Logi öppnade sin första restaurang år 2006 i Visby på Wallers Plats i ”Strykjärnshuset”. Numera har man även restauranger i Åre, Stockholm och Göteborg. Crêperiet är grundat av gotlänningarna Mattias Nordberg och Ann-Sofie Selling.

– Vi började verka på en ö och fortsätter vidareutveckla företaget till ännu en annan vacker ö. Jag har själv varit en hel del på Öland genom åren och det känns väldigt fint att nu få vara med att bidra till öns näringsliv, säger Ann-Sofie Selling i ett pressmeddelande.

Fastigheten där crêperiet ska husera ligger på Slottsgatan 22 och ägs av Ulrika och Martin Mittbrodt. De driver sedan många år tillbaka en snickeri- och inredningsbutik i lokalerna vid namn Mittbrodt Möbler & Inredning.

– Vi har sedan en tid letat efter en restaurang som velat ta över lokalerna efter de tidigare krögarna sa upp kontraktet. Det känns extra kul att det nu fortsatt får vara ett crêperie. Kombinationen av inredningsbutik med snickeri och möbler tillsammans med galetter och crêpes känns väldigt bra, svensk matkultur som möter Frankrike gör att vi blir ett spännande utflyktsmål som vi hoppas kunna fortsätta hålla öppet året om, säger Ulrika Mittbrodth.

Konceptet serverar matiga galetter och crêpes tillsammans med bland annat fransk cider. Galetterna är gjord av bovetemjöl och därav glutenfria.

Öppning av restaurangen i Borgholm beräknas ske senare under våren.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.