Annons

Grannar i chock efter misstänkt mordbrand: ”Ett lugnt område”

Flera carportslängor brann ned och 15 bilar totalförstördes i natt när en brand utbröt i Färjestaden. Nu vittnar flera grannar om ett bostadsområde som till vardags är fritt från sirener och utryckningspersonal.
Publicerad 14 juli 2020 • Uppdaterad 15 juli 2020
Foto: Wilhelm Nilsson

Klockan 03 natten till tisdagen utbröt en brand i flera carportslängor på Storgatan i Färjestaden. På plats konstaterades det att tre carportslängor samt förråd har brunnit ner till grunden, 15 personbilar var totalförstörda och fler bilar uppges ha skadats, vilket KalmarPosten har skrivit om. Margit Pyttesson, som bor intill längorna, vaknade till efter att hon kände av en illaluktande rök som smög sig in i sovrummet.

– Jag blev chockad och fick svårt att sova resterande del av natten. Men det är inte första gången sådant här händer. Jag tänker specifikt på branden som skedde i Mörbylånga för ett tag sedan, berättar hon.

Annons
Foto: Wilhelm Nilsson

Flera grannar vittnar om ett ”lugnt” och ”fridfullt” bostadsområde. Ut genom en lägenhetsport kommer Tobias och Camilla Blad tillsammans med deras blandras. De berättar om att sirener minst sagt är ett ovanligt förekommande i området och att det inte känner till att det skulle finnas någon hotbild mot någon bland bostadshusen runtomkring.

– Det är konstigt alltihop. Här är det väldigt tyst och lugnt. Vi har fått höra om att branden skulle vara anlagd, men det är svårt att veta, säger Tobias Blad.

En polisanmälan är upprättad gällande grov mordbrand.

Wilhelm NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons