Annons

Gratis busskort och sommarjobb till unga på norra Öland

Alla ungdomar mellan 15 och 17 år som är folkbokförda i Borgholms kommun och som söker sommarjobb på kommunen kommer också att erbjudas arbete.
Publicerad 4 mars 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Region Kalmar län

Det beslutades av kommunstyrelsens arbetsutskott tidigare i veckan.

”Vi kommer att erbjuda jobb bland annat på Ölands museum Himmelsberga där man kan arbeta i barnverksamheten, vara besöksvärd på gårdarna, hjälpa till i kaffestugan samt med skötsel i trädgård och odlingar. På Gata/park kan man jobba bland annat med att sköta utemiljön i Borgholm och i hamnarna får man tillsammans med hamnkaptenen arbeta med att hålla rent och snyggt och med bland annat turistguidning”, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Annons

Ria Hela människan och IFK Borgholm har på fråga från kommunen också sagt sig vara redo att ta emot ferieungdomar.

Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade även att det så kallade Sommarlovskortet delas ut i år också. Alla i kommunen från årskurs sex till och med de som slutar andra året på gymnasiet erbjuds gratis busskort, som kan användas mellan 12 juni och 22 augusti.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons