unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Gratis resor med bussbolag i sommar

Sommarlov kan innebära aktiviteter, underhållning och resor för en del familjer. Inom andra kan det snarare handla om att försöka hålla hårt i varenda krona. Även om en pandemi råder, planerar en del familjer för att åka iväg. Därför har nu Ölandsbuss och hjälporganisationen Giving People gått ihop i ett samarbete då de ska låta fler familjer få chansen att åka iväg.

– Vi vill bryta utsatta familjers isolering och ge dem en upplevelse! Jag fick idén när jag läste om Giving People och deras hjälp till familjer på obestånd, om hur de delar ut livets nödtorft som matkassar och kläder, säger Mats Robertson, vd på Ölandsbuss, i ett pressmeddelande.

Som ett välgörenhetsinitiativ bjuder nu Ölandsbuss på en gratis bussresa till Eketorps borg på södra Öland. Resan riktar sig främst till familjer med en smal ekonomi men också långtidssjuka, IVA-personal eller andra som på ett eller annat sätt behöver en stunds andrum i vardagen. Väl på plats vid borgen kommer bussbolaget bjuda på lunch och fika samt en visning av borgen och en skattjakt.

– Jag vill ge dessa familjer en möjlighet att få tanka ljus och bryta utanförskapet, fortsätter Mats Robertson i pressmeddelandet.

Resorna kommer att ske efter midsommar, men exakta datum är ännu inte fastställda. Parterna följer pandemiläget och anpassar sig därefter. Följ Giving Peoples sociala kanaler för att hålla dig informerad om resorna.

Läs mer