GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Grundare av Ölands djurpark fick staty i 88-årspresent

Boris Bravin fyllde den 3 maj hela 88 år vilket firades tillsammans med familj och vänner på Ölands djurpark. Som födelsedagspresent avtäcktes en staty i brons föreställande födelsedagsbarnet.
– Rätt snygg kille, säger han.
Publicerad 3 maj 2022 • Uppdaterad 10 maj 2022
Foto: Hedda Ottestam

Vänner och bekanta var på plats för att överlämna sina gratulationer till Boris, som år 1975 grundade djurparken. Det bjöds på champagne, mat och gott sällskap.

Foto: Hedda Ottestam

Richard Berglund, en av djurparkens nuvarande ägare, var på plats för att hålla tal för gästerna.

– Alla ni som är här idag har ett minne av parkens historia. Idag ska vi fira Boris födelsedag med en bronsstaty, gjord av den kända konstnären Tomasz Jedrzejewski, som vi med stolthet ska få täcka av.

Före detta sambon och nuvarande ägaren Barbro Hägg fick äran att avtäcka statyn. Till vänster Richard Berglund.
Före detta sambon och nuvarande ägaren Barbro Hägg fick äran att avtäcka statyn. Till vänster Richard Berglund.Foto: Hedda Ottestam

– I hela mitt liv har jag levt och fått lära mig att veta hut och tjäna pengar, och det är jag nöjd med. Barbro och jag har haft det trevligt tillsammans och hon har gjort ett bra jobb med att bygga ut parken tillsammans med Richard. Jag har levt ett bra liv, säger Boris Bravin.

Vad tycker du om statyn?

– Rätt snygg kille. Det var inte vad jag väntat mig, att få en staty efter mig!

Krystyna Carlson tillsammans med födelsedagsbarnet.
Krystyna Carlson tillsammans med födelsedagsbarnet.Foto: Hedda Ottestam
Flera familjemedlemmar var på plats för att fira. Från vänster Christer Johnson, Ingrid Johnson (Boris dotter), Henrik Sjöstrand, Stig Hoffman, Ann-Marie Hoffman (jobbat med Boris i 60 år) och Berit Björk (Boris syster).
Flera familjemedlemmar var på plats för att fira. Från vänster Christer Johnson, Ingrid Johnson (Boris dotter), Henrik Sjöstrand, Stig Hoffman, Ann-Marie Hoffman (jobbat med Boris i 60 år) och Berit Björk (Boris syster).Foto: Hedda Ottestam
Både familj och vänner var på plats. Till vänster dottern Harrine Bravin. I mitten står Henrik Sjöstrand som varit bankman i Färjestaden och lärde känna Boris på 90-talet.
Både familj och vänner var på plats. Till vänster dottern Harrine Bravin. I mitten står Henrik Sjöstrand som varit bankman i Färjestaden och lärde känna Boris på 90-talet.Foto: Hedda Ottestam
Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.