GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hälsocentral förstärker under midsommar

Region Kalmar län meddelar på midsommarveckan att det inte kommer att vara några större förändringar i tillgänglighet för den som behöver söka vård i sommar.
Publicerad måndag 14:47
Foto: Mostphotos

Man hänvisas i första hand till 1177.se för information, kontaktuppgifter till vården, egenvårdsråd och personliga e-tjänster. Behöver man ytterligare stöd eller råd finns 1177 på telefon tillgängliga. Under sommaren kan man dock få vänta lite längre innan man får svar vid högt söktryck.

Hälsocentraler och primärvårdsjourer håller i vanlig ordning öppet under sommaren. I Borgholm kommer man även att förstärka öppettiderna vid hälsocentralen över midsommar. Då har man öppet 10-18 under midsommarhelgen, men bemanning dygnet runt för akuta händelser. Den 26 juni stänger hälsocentralen klockan 15.00.

”Efter midsommar och till om med 12 augusti har hälsocentralerna i Borgholm och Löttorp dagjourverksamhet med drop-in-mottagning för akuta åkommor. Under veckorna 26-31 har Borgholm hälsocentral också öppet någon timme längre om dagarna, mellan kl. 08.00 och 18.00”, skriver Region Kalmar län.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.