GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hamburgarduo tvåa i Årets Unga Företagare - ”Ligger i framkant och utvecklar sin bransch”

Gustav Haglund och Gustav Larsson som driver Mister York kom tvåa i tävlingen Årets Unga Företagare i Sverige 2022.
Kalmar • Publicerad 15 oktober 2022
Gustav Haglund och Gustav Larsson driver Mister York.
Gustav Haglund och Gustav Larsson driver Mister York.

Under fredagskvällen avgjordes tävlingen Årets Företagare och två lokala unga företagare kom på andra plats i klassen Årets Unga Företagare.

Det handlar Gustav Haglund och Gustav Larsson från Nybro som driver hamburgerfoodtrucken Mister York och nyligen tog över anrika Olgas Kiosk.

–Våra pristagare är utmärkta förebilder för kalmaritiskt företagande. De ligger i framkant och utvecklar sin bransch. Extra roligt är det när gemene man med all säkerhet kan känna igen de ”lådor” som våra vinnare använder i sin paketering. Våra vinnare sätter verkligen Kalmar län på kartan, säger Frida Boklund, regionchef Företagarna i Kalmars län i ett pressmeddelande.

Drömmen började redan med en passion och brinnande intresse för burgare. När pandemin ökade trycket på take-away och arbetslösheten steg snickrade grabbarna en hemmagjord food truck och Mister York var nu ett faktum.

Ett koncept som tagit grabbarna från Nybro hela vägen till final i Stockholms stadshus och säkrat andra plats. För Gustav Haglund och Gustav Larsson nöjer de sig inte med Kalmar, de vill sätta Mister York på kartan för övriga delar av världen också.

Juryns motivering:

Genom att vända blickarna åt oväntade håll har man med en twist hittat nya öppningar på en redan etablerad marknad. En nyskapande paketering har skapat en resurseffektiv skalbar verksamhet. Utan att tumma på vare sig kvalitet eller service har pristagarna på kort tid lyckats expandera verksamheten - ett välsmort maskineri. Med smarta och kostnadseffektiva arbetssätt är de verkliga förebilder. Den imponerande resa de är ute på har bara börjat.

”Våra pristagare är utmärkta förebilder för kalmaritiskt företagande. De ligger i framkant och utvecklar sin bransch.”
Frida Boklund
Andreas YngvessonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.