GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hamnen görs mer attraktiv inför sommaren: ”Förbättra för båtägarna”

Inför sommaren kommer hamnen i Färjestaden att piffas till och göras mer attraktiv. Bland annat blir det bredare och mer utrustade flytbryggor, mer valfrihet i storlekar på båtplatser och lansering av ett digitalt bokningssystem.
Publicerad 17 februari 2022
Foto: Mörbylånga kommun

Arbetet i Norra hamnen i Färjestaden har redan påbörjats. Äldre bryggor har tagits bort och de nya förväntas levereras i månadsskiftet februari-mars. Planen är att vara färdiga till försommaren. Syftet är att öka tillgängligheten för hamnen, bland annat blir flytbryggorna både bredare och mer utrustade med el, vatten och belysning.

Planen för upprustningen har skett i en tät dialog mellan Mörbylånga kommun och Färjestadens Segelsällskap.

– Segelsällskapet har bidragit med flera insikter och förslag kring utformningen av flytbryggorna. Det har varit väldigt bra och vi har tagit med dessa i vårt arbete, säger Micael Ullerteg, hamnkapten i Mörbylånga kommun, i ett pressmeddelande.

Segelsällskapet är nöjda över att de fått göra sin röst hörda kring upprustningen.

– Vi har uppskattat den dialog vi har haft med kommunen. Vi har haft bra diskussioner och varit positiva till flera av de förslag som kommunen har presenterat och fått vara med och tycka kring de delar av renoveringen som varit möjliga att påverka, säger Lars Rydeberg, vice ordförande i Färjestadens Segelsällskap.

Det nya digitala bokningssystemet för båtgäster gör det möjligt att hyra båtplatser som står tomma vissa perioder. Det går att sätta upp sig i ett kösystem, boka och betala i systemet. Dessutom finns information om storlek och tillgänglighet av båtplatserna.

– Upprustningen av Norra hamnen kommer förbättra för båtägarna på flera sätt. Förutom att bryggorna byts ut, får fler funktioner och blir mer tillgängliga kommer det nya bokningssystemet göra att båtplatserna i hela hamnen kan användas mer. Båtägare som under någon period inte använder sin båtplats kan markera den som tillgänglig i systemet och hyra ut den. Bokningssystemet gör det dessutom enklare för våra båtgäster att planera sin rutt eftersom de kan se vilka platser som är lediga och vilken storlek det är på platsen, säger Helena Ekvall, tf gatu- och servicechef i Mörbylånga kommun.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.