GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Han får Borgholms kommuns kulturpris 2021

På onsdagen meddelar Borgholms kommun att kulturpriset 2021 går till Rolf Nilsson.
Publicerad 11 maj 2022
Rolf Nilsson
Rolf NilssonFoto: Kenth Jönsson

Rolf Nilsson har arbetat som journalist på Ölandsbladet i 41 år och har dessutom skrivit ett flertal böcker. Han är även känd för sina föreläsningar och stadsvandringar där han med passion skapar intresse för lokal historia.

– Det var en glad överraskning, jag har knappt hunnit hämta mig. Jag har alltid intresserat mig för stans utveckling och historia och det känns fint att få uppskattning här i Borgholm, säger Rolf Nilsson, i ett pressmeddelande.

Rolf har sedan tidigare skrivit böckerna Borgholms badort och Borgholm 200 år. Nu arbetar han med en bok om den öländska bilismen på 50-, 60- och 70-talet.

Rolf Nilsson får priset med motiveringen:

”Få personer kan så mycket om Borgholms historia som Rolf Nilsson. Han har med sitt oefterhärmliga berättande delat med sig av sina unika kunskaper om staden och dess invånares historia både muntligt och skriftligt. Rolf Nilsson är en sann ambassadör för Borgholm och Öland”.

Priset kommer att delas ut 6 juni i samband med nationaldagsfirande på Kaffetorpet, Sollidens slott.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.