GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hans Gerremo, 73, gick i mål under Heroes Hour: ”Det var helt fantastiskt”

Ni minns väl 73-åringen Hans Gerremo som var veckans profil hos oss på KalmarPosten under Ironmanveckan? När KalmarPosten ringer upp beskriver han sina känslor efter ännu ett fantastiskt Ironman-lopp – där han dessutom klappades in av publiken under Heroes Hour.
Publicerad 23 augusti 2022
Hans Gerremo under Ironman Kalmar 2022. Foto: Privat
Hans Gerremo under Ironman Kalmar 2022. Foto: Privat

Hans Gerremo var veckans profil i KalmarPosten under Ironman-veckan. Hans, som bor i Borgholm, förberedde sig då inför sitt 13:e Ironman som gick av stapeln i Kalmar och på södra Öland den 20 augusti.

– Jag har aldrig varit vinnartypen, men jag gillar att ha ett mål och det är att delta. Sedan om jag kommer på första eller sista plats struntar jag i. Om en vinnarskalle börjar tackla av lägger han av helt, men jag fortsätter, för jag har inte ambitionen att vinna längre, sa Hans Gerremo inför loppet.

Hans Gerremo gick i mål i Ironman Kalmar 2022 på tiden 15 timmar och 44 minuter – under Heroes Hour.

– Det var otroligt att komma in under sista timmen. Det var helt fantastiskt. Om man ändå kommer sent, som jag, så är det roligare att komma när det är ännu mer fest! Det var ett väl disponerat lopp. Det gick som beräknat och det kändes bra. Jag upplever som deltagare att jag aldrig har sett så mycket publik som det här året. Det var precis som om man längtade efter att det skulle komma igång igen. Det var kalas och fest längst med vägarna.

Hur var det att uppleva stödet från publiken?

– Tänk att springa och cykla och ingen står runt. Det behövs mycket publik för att det ska bli succé, både för de som arrangerar och för deltagarna. Och publik var det är inte brist på! Jag hade en jättefin dag. Det var bra simning, bra cykling och bra löpning, inga skador, utrustningen höll och allt gick enligt plan. Jag känner mig bra. Jag behövde vila lite efter bara.

Var det någon etapp som kändes bättre än någon annan?

– Det är alltid fint att simma i vindstilla vatten. Det är helt fantastiskt. Löpningen gick bättre och lättare än jag tänkt mig. Jag ser positivt på det hela och allt handlar om uthållighet och pannben.

Var du orolig för att inte hinna i mål på 16 timmar eller hade du planerat tiden så du visste att det skulle gå?

– Det var jag aldrig orolig för! Om jag stannar och pratar mindre med folk längs vägen så vinner jag säkert en kvart, 20 minuter till. Calle Brummer som hjälper mig med träningen säger att jag får sluta med det, men jag är benägen att vilja prata med alla jag känner. Jag blir peppad av att nära och kära följer mig, och då vill jag stanna och säga hej. Det fortsätter jag med, säger Hans Gerremo och skrattar.

Blir det ett Ironman Kalmar för din del nästa år också?

– Ja! Jag ska anmäla mig!

Stopp vid Stenåsa. Foto: Privat
Stopp vid Stenåsa. Foto: Privat

Namn: Hans Gerremo

Ålder: 73

Familj: Gift med Gun, samt barnen Charlotta och Carl-Johan, med familj och barnbarn

Bor: Borgholm

Kommer från: Stockholm

Beskriv dig själv med tre ord: Positiv, målmedveten och uthållig

Hans Gerremo under Ironman Kalmar 2022. Foto: Privat
Hans Gerremo under Ironman Kalmar 2022. Foto: Privat
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.