GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hembygdsförening firade nationaldag och planerar för midsommarfirande

Publicerad 7 juni 2022
Nationaldagsfirande i Norra Möckleby.
Nationaldagsfirande i Norra Möckleby.Foto: Privat

Traditionsenligt samlades hembygdsföreningen i Norra Möckleby på nationaldagens morgon. Den svenska flaggan hissades i flaggstången som fått en ny plats, bort från de täta lövverken.

Inger Björkman hissade fanan och ett trettiotal firare sjön nationalsången och Ölandssången innan kaffekorgarna sattes fram.

Hembygdsföreningen har under pandemin varit sparsam med evenemang, och därför är man glada att man i år kan ta upp traditionen med midsommarfirande igen.

”På midsommarafton kan de som vill komma och klä midsommarstången och på midsommardagen, efter friluftsgudstjänsten, är det dags för fest med servering, dans, lekar och lotterier”, skriver Marianne Johansson i ett utskick.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.