GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hembygdsföreningens verksamhet rullar sakta igång igen

Publicerad 13 juni 2021
Samling vid kaffeborden efter det högtidliga flagghissandet.
Samling vid kaffeborden efter det högtidliga flagghissandet.
Foto: Privat

Norra Möcklebys hembygdsförenings har sedan i mars förra året tagit en paus med anledning av den rådande pandemin. Det blev en längre paus än vad man trodde, men nu har verksamheten så smått börjat rulla igång igen.

”Saknaden efter de sociala kontakter, som föreningens verksamhet erbjuder, har varit stor men i förra veckan träffades ett gäng flitiga arbetare i fornborgen i Bostorp för att röja och frilägga murarna och på nationaldagens morgon samlades en skara morgonpigga i alla åldrar för att sjunga nationalsången och se flaggan gå i topp. Det vackra sommarvädret, det glada återseendet och innehållet i kaffekorgarna skapade en gemytlig och trivsam morgonstund”, skriver Norra Möckleby hembygdsförening.

Här ser vi en del av det glada röjargänget.
Här ser vi en del av det glada röjargänget.
Foto: Privat
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.