unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Highway honies spelar live på Öland på söndag

”Det unika vi har är de fina stämmorna”, berättar Disa Bergstrand, som är en del av Highway honies.
Foto: Privat

Disa Bergstrand från Öland, Mia Johansson från Vimmerby och Emelie Blomlöf från Utö utgör tillsammans bandet Highway Honies. På söndag spelar de på Sandås Trädgård Öland.

– Vi möttes ute på Utö, som ligger i ytterskärgården i Stockholm. Jag sommarjobbade på min kusins bageri, så vi träffades där och sedan korsades våra vägar på andra sätt. Tillslut tänkte vi ”vad konstigt att vi inte har ett band än”, så i maj drog vi igång, berättar Disa Bergstrand.

På söndag kommer Highway Honies plocka pärlorna ur amerikansk folkmusik och svenska visor.

– Vi spelar lite svenska visor och lite americana med väldigt mycket stämsång, banjo, gitarr, ukulele, munspel och mycket glädje. Det unika vi har är de fina stämmorna. Vi kommer köra lite Emmylou Harris, Cornelis, Hoffmaestro, Moonica Mac och Dolly Parton. Det blir mestadels tolkningar på andras låtar, men vi har skrapat ihop en och annan egen låt också, berättar Disa Bergstrand.

Konserten hålls utomhus i trädgården, och gästerna sitter på anpassat avstånd till varandra. Förköp av biljetter krävs och görs via Marianne Martinsson på Sandås Trädgård Öland.

– Tidigare har vi haft en spelning i Vimmerby, på Mias mammas café. Annars är detta vår andra spelning någonsin och det känns väldigt mysigt att spela på Öland!

Foto: Privat
Det här är highway Honies:
Disa Bergstrand – Sång, banjo och gitarr
Mia Johansson – Sång, gitarr och munspel
Emelie Blomlöf – Sång, munspel och gitarr

Läs mer