Annons

Storbranden i Färjestaden – hovrätten mildrar domen

Hovrätten mildrar domen mot 19-åringen som orsakade storbranden på Storgatan i Färjestaden. Bland annat totalförstördes tre carportslängor, förråd och 15 personbilar i den omfattande branden.
Publicerad 28 januari 2021
Foto: Wilhelm Nilsson

Mannen dömdes av tingsrätten till fängelse i 4 år och sex månader. Åklagaren ville höja fängelsestraffet för 19-åringen, men istället väljer hovrätten att mildra straffet något, det rapporterar SVT.

Minimistraffet för grov mordbrand är sex års fängelse, men tingsrätten valde att reducera straffet med tanke på 19-åringens låga ålder. Hovrätten väljer att korta fängelsestraffet med ytterligare sex månader.

21-åringen som var med 19-åringen under kvällen dömdes av tingsrätten i två fall av skadegörelse för att bland annat ha satt eld på en papperskorg utanför en matbutik i Färjestaden. Han frias nu helt.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons