GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hovrätten mildrar ena Böda-rånarens dom

I mars dömdes den ena gärningsmannen som var inblandad i det brutala rånet mot Ica Nära Böda på norra Öland förra sommaren. Han dömdes då till sex års fängelse av tingsrätten. Nu går hovrätten in och mildrar domen.
Göta hovrätt mildrar domen för den ena rånaren.
Göta hovrätt mildrar domen för den ena rånaren.

Måndagen den 17 maj meddelar Göta hovrätt att man mildrar domen mot den 31-åring som dömdes till sex års fängelse för grovt rån och grovt häleri, det meddelar P4 Kalmar.

31-åringens fängelsestraff kortas ner till 5 års fängelse och detta med anledning av att hovrätten menar att han gjort sig skyldig till rån och inte grovt rån.

Några av de förmildrande omständigheterna ska vara att den utsatta familjen inte har utsatts för något livsfarligt våld eller tilldelats någon svår kroppsskada.