Annons

I höst blir det spöken och grillning på Borgholms slott

Borgholms slott håller öppet dagligen fram till den 5 november och höstlovet blir säsongens sista öppningsvecka. Men fram till stängning pågår flera välbesökta aktiviteter, och det erbjuds även nyheter.
Publicerad 13 oktober 2023
Borgholms slott i höstskrud.
Borgholms slott i höstskrud.Foto: Pressbild

Under höstlovsveckan erbjuds flera nyheter för både barn och vuxna, samt en sista chans att se årets två säsongsutställningar. Det går även att delta i familjeaktiviteterna Jakten på drakguldet och Leta drakägg.

– Vi tänder eldkorgarna på yttre borggården och håller grillen i Stekarhuset varm för alla som vill grilla egen korv eller marshmallows under onsdagen och lördagen på höstlovet. Barnen och deras familjer erbjuds även en mysterieguidning tillsammans med prinsessan under dessa dagar, säger Tommy Josefsson, slottschef, i ett pressmeddelande.

Annons

De vuxna besökarna kan ta del av specialguidningen, Slottets mörka sida, som tar dem med till platser som vanligtvis inte är öppna för besökare. Där berättas historier om slottets tid som fängelse, hemska brott och straff och hur eländigt det var att leva på Öland förr.

Det blir även premiär för den nya guidningen Spökslottet. Under denna tur får både vuxna och barn följa med och höra mer om slottets mest kusliga historier. Det berättas om Vita frun, som så många påstår sig ha sett. Det berättas även om skräckinjagande spökryttare som vaktar slottsskatten och mystiska röster som hörs nerifrån den djupa brunnen.

– Många är nyfikna på slottets myter och önskar höra mer om mystiska väsen och vålnader som sägs vandra runt här på slottet. Hösten är en passande årstid för dessa historier, säger Tommy Josefsson i pressmeddelandet.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons