Annons

Familjen hotades i hemmet – innan rånet

Efter rånet på ICA Nära i Böda, natten till söndagen, sitter just nu två anhållna – misstänka för medhjälp till grovt rån. Polisen misstänker att flera som varit involverade i rånet finns kvar på ön.
Publicerad 3 augusti 2020 • Uppdaterad 17 november 2020
Polisen larmades till ICA Nära i Böda klockan 01.22. OBS! Bilden är ett montage.
Polisen larmades till ICA Nära i Böda klockan 01.22. OBS! Bilden är ett montage.Foto: Wilhelm Nilsson
  • Någon gång efter midnatt, natten till söndagen, tog sig rånarna in i ICA-handlaren med familjs bostad. Där ska rånarna ha utdelat hot för att få tillgång till ICA-butiken.
  • Klockan 01.22 larmades polisen till butiken efter larm om rån.
  • På väg 136, söder om Borgholm, krockade en vit Audi med ett träd runt halv två på natten. Polisen knyter bilen till gärningsmännen. Polisen menar också att bilen var så pass demolerad att det tros finnas skadade personer.
  • Innan öppning på Café Sjöstugan i Borgholm på söndagsmorgonen, konstaterades det att någon hade gjort inbrott i caféet under natten. Polisen misstänker att inbrottet kan knytas till rånet.
  • På söndagsförmiddagen kunde polisen gripa två gärningsmän som misstänks för medhjälp till grovt rån. De anhölls senare på söndagseftermiddagen. De anhållna är en man i 60-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern som icke är hemmahörande i Kalmar län.
  • Under söndagen pågick ett omfattande spaningsarbete. Polisen kontrollerade bilister vid Ölandsbron medan en helikopter genomförde spaning från ovan. Man gjorde också kontroller på de färjor som går till och från Öland.

Spaningsarbetet fortsätter även under måndagen.

– Vi fortsätter vidare med vårt spaningsarbete under måndagen, hur vi går till väga kan jag inte gå in på. Men vi har misstankar om att de (gärningsmännen) finns kvar på Öland, säger Robert Loeffel, kommunikatör hos polisen.

Wilhelm NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons