Annons

Idrottsanläggning i Färjestaden byter namn: ”Stolta och glada”

Färjehallen och Smaragdhallen kommer nu att heta Ölands Bank Center.
Publicerad 8 februari 2023
Färjehallen och Smaragdhallen blir Ölands bank center.
Färjehallen och Smaragdhallen blir Ölands bank center.Foto: Ölands Bank

Avtalen mellan Mörbylånga kommun, FBC Kalmarsund och Ölands bank är nu påskrivna. Avtalet på namnrättigheterna löper på tre år med option på ytterligare en avtalsperiod. För detta betalar Ölands Bank 100 000 kronor om året.

– Vi är naturligtvis oerhört stolta och glada över att få frågan om vi vill sätta vårt namn på anläggningen. Det här är ytterligare ett sätt för Mörbylånga kommun gynna föreningslivet på Öland och det vill vi naturligtvis vara med och uppmuntra, Säger Anneli Nilsson, VD på Ölands Bank, i ett pressmeddelande.

Annons

Arbetet med att söka bygglov för de nya skyltarna till fasad och entréer har påbörjats. Man räknar med att skyltarna är på plats om 10 till 12 veckor.

– Vi är ju långsiktiga i det här och har för avsikt att förlänga avtalet när det blir dags. Vår förhoppning är att skyltarna ska sitta många år framöver på den här fasaden och att namnet med tiden känns helt självklart. Det gör inget om det tar lite tid nu i början så länge det blir riktigt bra på lång sikt, säger Robert Alander.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons