Inga rapporterade coronafall på skolorna: ”Vässar oss varje dag”

Borgholms skolpersonal och elever fortsatt fria från corona.
Publicerad 26 augusti 2020
Foto: Tatiana Mihaliova/Mostphotos

Efter semestrar och sommarlov har de allra flesta kommit tillbaka till sina arbetsplatser och skolor. Borgholms kommun rapporterar nu att det i nuläget är lugnt i verksamheterna som berör skolan.

– Vi har ingen smitta i nuläget och fortsätter att vässa oss varje dag med utbildningsinsatser av personal bland annat när det gäller basala hygienrutiner och hur skyddsutrustning ska användas. Vi för hela tiden en dialog med Region Kalmar, Folkhälsomyndigheten och andra kommuner kring hur vi ska agera för att säkra verksamheten, säger tillförordnad socialchef Lars-Gunnar Fagerberg i ett pressmeddelande.

Skolorna och dess skolchefer arbetar aktivt med åtgärder och vidarebefordra information för att hålla smittan nere. Även vårdnadshavare, barn och elever har mottagit information om hur de ska agera vid symtom på en eventuell infektion.

Den 17 augusti meddelade förskolan Vimpeltorpet i Kalmar att tre i personalen hade coronaviruset. Skolan stängde tillfälligt men har nu åter öppnat.

Wilhelm NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.