GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Invånare vill se gratis gymdagar för seniorer

Starkt subventionerad avgift eller gratis tillträde på gym ett par gånger i veckan. Det är vad en invånare i Mörbylånga kommun vill ska bli verklighet.
Publicerad 25 januari 2023
.
.Foto: Mostphotos

”Mörbylånga kommun satsar stort på kommunens unga och det är bra. Men Mörbylånga kommun har också en växande skara seniorer som det också bör satsas på”, inleder invånaren sitt medborgarförslag.

Vidare skriver invånaren att det är bra att kommunen erbjuder ”seniorlots” där äldre erbjuds hjälp och stöd för att på en enkelt sätt hitta den information man söker. Det innefattar dock ingen fysisk aktivitet.

”Men det är inte bara själen som behöver lite hjälp. Även de slitna äldre kropparna tarvar skötsel. Nu när allt blivit så mycket dyrare är det säkert många över 65 år som tvekar inför kostnaderna att gå på gym och träna. Att besöka ett gym är inte billigt och många sparar säkert in på denna utgift som är så viktig, men enkel att spara in”, står det i medborgarförslaget.

Förslaget är att kommunen ska samarbete med de gym som finns i kommunen för att kunna erbjuda gratis, eller i alla fall starkt subventionerad avgift för seniorer som vill röra på sig.

”Att spendera pengar på ett gymkort ska inte vara den enskilda ekonomin som avgör. En sund, frisk och kry senior sparar i längden mycket pengar åt kommunen.”

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.